Reeën in Boechout en Hove

ree in de LauwerijkbeekvalleiAnja Wijffels en Paul Van Dyck delen hun genot en bevindingen van de reeën en hun kleintjes die in Boechout en Hove te zien waren tijdens de lente en zomer van 2022.

Lees meer...

Ook vleermuizen vragen om verlichting te doven! 

Op zaterdag 10 oktober, tijdens de 20ste Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten in onze regio de openbare verlichting voor één avond en kunnen inwoners eventjes proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Lees meer...

Kant & klaar vossenveilig kippenhok

De Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt samen met producent Vadigran, 2 modellen vossenveilige kippenhokken ontwikkeld die zorgen voor een vosveilig nachtelijk onderkomen voor je pluimvee. Door een extra dik hout (uit duurzame bronnen), stevig gaas, een afgesloten bodem en een veilige afsluiting van het leghok kunnen vossen het hok niet binnen dringen. De hokken zijn verkrijgbaar bij Brico, Tom&Co, Aveve en Horta.

Lees meer ...

Voor het eerst vleermuizen in Klein-Zwitserland in Mortsel

090201-Lvr-Mo web-grootoorvleemuisVoor de allereerste keer zijn vleermuizen opgedoken in het natuurgebied Klein-Zwitserland in Mortsel. De vleermuizen werden gevonden in een klein schuilkeldertje diep in het bos.

Lees meer...

Eerste vleermuizenavond in de Molenbeekvallei was een succes!

50 mensen hadden zich op voorhand ingeschreven. Op de avond zelf blijken er plots een 80-tal geïnteresseerden op te dagen.

Lees meer...

63 vleermuizen in Fort 4

090201-Lvr-Mo web-grootoorvleemuisBegin februari 2009 telde de vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt opnieuw de vleermuizen in Fort 4. Dat waren er 63, precies evenveel als in 2008. 2007 was met tachtig vleermuizen een recordjaar. Het gaat om volgende soorten (tussen haakjes de resultaten van 2008 en 2007):

Lees meer...

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.